Placeholder

Middagdutje goed voor het hart

’s Middags een uurtje je ogen sluiten blijkt niet alleen positief voor je rust, het is tevens goed voor het hart en kan beschermen tegen een hoge bloeddruk. Dit blijkt uit onderzoek van het Allegheny College in Pennsylvania.

Aan het onderzoek deden 85 gezonde studenten mee. De studenten werden in twee groepen verdeeld; de ene groep moest een stresstest doen en mocht vervolgens gaan slapen. De andere groep moest dezelfde test ook maken, maar mocht daarna niet gaan slapen.

45 minuten
De bloeddruk van de proefpersonen in de groep die tenminste 45 minuten geslapen hadden, bleek veel lager dan de bloeddruk van de mensen die niet hadden geslapen. Een middagdutje van 45 minuten helpt dus de bloeddruk van mensen verlagen, vooral na een stressvolle gebeurtenis.

Eindelijk! De giepgolf is ten einde >

Minder slaap
Tevens gaven de onderzoekers aan dat mensen gemiddeld zo’n twee uur per nacht minder slapen dan vijftig jaar geleden. Een negatieve ontwikkeling die gevolgen zou kunnen hebben op de gezondheid op lange termijn. Een tekort aan slaap verhoogt namelijk de kans op een hoge bloeddruk en hartaandoeningen.

(