Placeholder

Milde griepepidemie in Nederland

Nederland kampt met een milde griepepidemie. Per honderdduizend Nederlanders zijn er nu zeventig met griepachtige klachten, blijkt uit cijfers van het Nivel.

Vorige week waren dit 86 mensen op de honderdduizend inwoners. Wanneer er langer dan veertien dagen meer dan 51 griepgevallen per honderdduizend inwoners wordt er gesproken van een griepepidemie. Het Nivel spreekt momenteel van een milde epidemie.

Lees hier meer over het griepseizoen >

De griep komt in alle regio’s van het land voor. De huisartsen zien vooral jonge kinderen tussen de 0 en 4 jaar met griepachtige klachten. Griep is te herkennen aan snel stijgende koorts, hoofdpijn, fikse keelpijn, hoesten, spierpijn, en soms misselijkheid en diarree.

Mexicaanse griep?
In 58 procent van de door de huisartsen ingestuurde en onderzochte neus- en keelmonsters werd griepvirus gevonden. Van deze grieppatiënten had 59 procent Mexicaanse griep en 41 procent de normale seizoensgriep.

Alles over griep en de Mexicaanse griep >

Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat één van beide griepvirussen agressiever wordt en het aantal ernstige ziektegevallen is niet groter dan andere winters met een griepepidemie.

(