Placeholder

Vaccineren voor vakantie?

Bijna de helft van alle Nederlandse vakantiegangers die het afgelopen jaar naar Turkije, Egypte, Marokko of Kroatië zijn geweest, heeft zich niet laten vaccineren. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO, uitgevoerd in opdracht van Gezond Op Reis.

De reden voor het niet laten inenten is dat veel reizigers de noodzaak er niet van inzien, daarbij vinden ze de kosten te hoog. Vier op de tien Nederlanders weten bovendien niet of hun zorgverzekeraar vaccinaties vergoedt.

Uit het onderzoek blijkt dat 73 procent van de reizigers die naar Egypte gaan zich wel laten vaccineren. Ook laat 62 procent van de vakantiegangers die naar Marokko gaan zich inenten. Voor Turkije (54 procent) en Kroatië (39 procent) liggen deze cijfers beduidend lager.

Vaak vergoeding
Een derde van de vakantiegangers die zich wel laten vaccineren, kiest voor een combinatie van hepatitis A en B. Reizigers die bij de ziektekostenverzekeraar een aanvullende verzekering hebben afgesloten, komen in de meeste gevallen in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding van de kosten van benodigde reizigersvaccinaties.

Meer over hepatitis en vaccinatie >