Placeholder

Wel afvallen, niet bewegen

Nederlanders willen wel graag een paar kilo afvallen, maar dan het liefst zonder meer te gaan bewegen.

‘Op je eten letten en meer bewegen’ lijkt intussen wel de slogan van iedere dieet-goeroe. Het eerste advies willen de meeste afvallers wel opvolgen, maar dat meer bewegen blijkt een grotere opgave.

Sporten? Nee bedankt
Uit een onderzoek van TNS NIPO blijkt dat tweederde van de Nederlanders wel een aantal kilo wil afvallen, maar daarvoor niet bereid is meer te bewegen. Opmerkelijk: Nederlanders die gewicht willen verliezen krijgen met gemiddeld 6 uur per week een stuk minder beweging dan mensen die hetzelfde gewicht willen houden (ruim 8 uur) en mensen die in gewicht willen aankomen (10 uur).

Bovendien blijkt dat Nederlanders die willen afvallen, vaker de auto gebruiken voor hun dagelijkse bezigheden en minder vaak lopen. Bijna een kwart van de mensen die willen afvallen geeft bovendien aan niet te sporten en dit ook niet te willen.

Ook stoppen met snoepen blijkt lastig… >

Fietsen
Toch blijken we het in Nederland niet eens zo slecht te doen. In vergelijking met andere Europese landen blijkt namelijk dat Nederlanders het meest bewegen. Onze teller staat op gemiddeld 7 uur per week, terwijl dit in Groot-Brittannië en Spanje 5,5 uur is en in Frankrijk en Duitsland slechts 4 uur.

Je kunt het al raden, dit heeft vooral met het vele fietsen te maken. Zo gebruikt 52 procent de fiets voor de dagelijkse bezigheden en loopt 29 procent bijna overal heen. Zijn we toch best goed bezig!