Placeholder

Kind met koorts: wanneer moet je de huisarts bellen?

Veel ouders die met een koortsig kind de spoedeisende hulp bezoeken, worden naar huis gestuurd omdat er gelukkig niets aan de hand is. Het blijft lastig om te bepalen of koorts onschuldig is of dat er iets ernstigers achter schuilgaat.

Het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis werkt daarom aan een website voor ongeruste ouders met informatie over koorts. Veel ouders weten niet goed waar ze op moeten letten bij koorts. Zo kan hard huilen alarmerend lijken, maar een kind dat heel rustig is, kan apathisch zijn en dat is juist één van de kenmerken dat er meer aan de hand is.

Het gebeurt volgens een kinderarts van het ziekenhuis bijna nooit dat één kenmerk een ernstige infectie bevestigt of uitsluit. Als een kind koorts heeft, maar normaal eet, drinkt, speelt en plast, is er minder aanleiding voor grote zorgen. Het lastige is dat er ook nog steeds ouders zijn die te laat hulp zoeken en dat moet natuurlijk voorkomen worden.

Op de website moet informatie over koorts komen, maar ook video's die verduidelijken wanneer je met koorts naar de huisarts moet gaan.

Bron: Nu.nl | Beeld: Shutterstock