Placeholder

Nederlander wil gezonder eten

De helft van de Nederlanders wil gezonder eten en het liefst ook duurzaam. Dat blijkt uit het online onderzoek ‘Voeding in 2020, gezond en duurzaam eten’ van het Voedingscentrum uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK.

Het onderzoek werd uitgevoerd in oktober 2010 onder 1538 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Een derde van de ondervraagden geeft aan te weinig zelfbeheersing te hebben, waardoor ze nu (nog) niet gezond genoeg eten. Een andere reden is dat gezond eten te duur wordt gevonden (23 procent). Van de ondervraagden gaf zelfs 20 procent aan in de supermarkt verleid te worden tot het kopen van ongezond eten.

Overgewicht kinderen
Een grote meerderheid van de ondervraagden geeft aan voorstander te zijn van een aantal omgevingsmaatregelen om overgewicht terug te dringen. Met name in de omgeving van kinderen kan veel worden verbeterd. Zo wil de meerderheid van de ondervraagden dat kinderen op school les krijgen over gezond eten, dat op kinderdagverblijven alleen gezonde voeding wordt uitgedeeld en dat schoolkantines uitsluitend gezond eten aanbieden.

Duurzaam eten
Ook wil de helft van de Nederlanders duurzamer eten. 17 procent geeft aan nu al duurzaam te eten en te letten op aspecten als dierenwelzijn, milieu of eerlijke handel. Van de mensen die duurzamer willen gaan eten, geeft meer dan de helft aan dat zij duurzaam eten te duur vinden…

(