Placeholder

Crème die de pil moet vervangen?

De pil krijgt er een concurrent bij in de vorm van… een crème!

Juist ja, een crème – genaamd Nestorone Estradial – als anticonceptie. Volgens de knappe koppen achter de crème hoeven vrouwen iedere dag alleen een klein beetje crème op de armen, benen, schouders en buik smeren om niet zwanger te worden.

De pil versus de crème
Het middel schijnt net zo effectief te zijn als de pil, maar dan met minder bijwerkingen. Zo hadden de vrouwen die de crème probeerden geen last van acne, humeurigheid, hoofdpijn of gewichtstoename; bijwerkingen die 40 procent van de pilgebruikers wel ervaren.

Hoe dat kan? Net als de pil bevat de crème een combinatie van de hormonen oestrogeen en progesteron. Maar het type progesteron is anders dan die in de pil. In de crème zit het hormoon nestorone. En juist dit type zorgt voor minder bijwerkingen.

De proefpersonen gaven verder aan dat ze het aanbrengen van de crème veel minder snel vergaten dan het nemen van de pil. Zo zou het makkelijker deel uit gaan maken van hun beautyregime. De crème werkt precies hetzelfde als de pil en je last eens per maand een stopweek in.

Zwanger?
Voor vrouwen die borstvoeding geven, heeft het crèmepje beter nog een voordeel ten opzichte van de pil. De hormonen gaan namelijk niet in de moedermelk zitten, wat bij de pil wel gebeurt en gevaarlijk kan zijn voor de baby.

(