Placeholder

Eén op drie vrouwen last van eetbuien

Eén op de drie vrouwen in Nederland heeft last van eetbuien. Bovendien probeert meer dan de helft het overmatig snaaien geheim te houden voor anderen.

Uit een eet-enquête van vrouwenblad Margriet blijkt dat 37 procent van de vrouwen last heeft van eetbuien. Margriet deed onderzoek onder 4.000 vrouwen van 25 jaar en ouder. Zij gaven aan dat ze tijdens een eetbui veel sneller eten en bovendien zorgt meer dan de helft van de vrouwen ervoor dat niemand het ziet. Wanneer de eetbui over is, voelt driekwart zich schuldig. Opmerkelijk: de vrouwen die eetbuien hebben, zijn over het algemeen impulsiever, meer perfectionistisch en minder stressbestendig dan gemiddeld.

Afvallen
Bijna negen op de tien vrouwen is in meer of mindere mate bang om dik te worden. Ook gaf 70 procent van de ondervraagde vrouwen aan 10 kilo of meer te willen afvallen. Toch is 23 procent wel tevreden over haar gewicht. Vrouwen met ernstig overgewicht liegen echter vaak over hun gewicht.

Verder heeft bijna de helft van de vrouwen het afgelopen jaar tenminste twee diëten gevolgd en houden de dames regelmatig een balansdag.

Wat goed nieuws: uit het onderzoek blijkt dat minder vrouwen op een onverstandige manier proberen af te vallen dan tien jaar geleden. Destijds gebruikte 15 procent laxeermiddelen, nu is dat 9 procent. Ook gaf één op de drie vrouwen toen aan streng te vasten (langer dan acht uur niet eten), nu is dat nog ‘maar’ 8 procent.

(