Nog Een Keer Dippen

Hoe vies is het om chips nog een keer in de saus te dippen?

Je doet het vast weleens: je chips nog een keer in de saus dippen nadat je al een hap had genomen… Hoe vies is dat eigenlijk?

Voor het dippen

Tijdens het onderzoek werden drie dip-combinaties getest: chips met kaas, chips met salsa en fruit met chocolade. De dips bevatten geen bacteriën bij de start van het onderzoek.

Lees ook:Recept van Annemiek: sweet chili saus

Na het dippen

Daarna begon een groep mensen te dippen. Ze deden aan double-dipping: nadat ze een hap hadden genomen, dipten ze nog een keer. Het aantal bacteriën werd nogmaals gemeten. In de salsa werden 1.000 bacteriën gevonden. Tegenover 200 in de kaas en 158 in de chocolade. Beter nieuws: na twee uur was het aantal bacteriën, vooral in de salsa, flink afgenomen.

Iets om over na te denken…

Bron: The Cut

Gerelateerde artikelen