Placeholder

Het voordeel van een leven zonder vaatwasser

Aan het eind van een drukke dag is de afwas doen waarschijnlijk het laatste waar je zin in hebt. Toch heeft de vaat doen een voordeel.

De afwas doen, kan namelijk heel ontspannend zijn, aldus onderzoekers van een kleinschalig onderzoek van de Florida State University. Zij lieten twee groepen studenten de afwas doen. De ene groep las van tevoren een tekst over 'the importance of getting the job done'. De andere groep werd gestimuleerd om tijdens het afwassen te letten op de warmte van het water, de geur van het afwasmiddele en de vormen van de afwas.

Mindful afwassen
Je voelt het waarschijnlijk al aankomen: de tweede groep deed aan 'mindful dishwashing' en dat zorgde ervoor dat ze minder nerveus waren, ook werd hun inspiratie erdoor gestimuleerd. De afwas moet hoe dan ook gedaan worden, dan kun je er maar beter je voordeel mee doen. Waarschijnlijk helpt het om jezelf er eerst van te overtuigen dat het echt niet zo erg is.

Niet alleen tijdens de afwas doe je aan mindfulness zonder dat je het weet. Deze momenten zijn eigenlijk ook heel mindful.

Bron: Goodhousekeeping | Beeld: Shutterstock