Placeholder

Aandacht voor Alzheimer met Alzheimer SOCKS

1 op de 5 Nederlanders krijgt te maken met Alzheimer of een andere vorm van dementie, een enorm aantal. Er zijn nog steeds geen medicijnen voor deze heftige ziekte.

Dagelijks hebben Alzheimerpatiënten te maken met verwarring. Niet alleen ouderen krijgen dementie. Het kan ook jongeren overkomen. Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, een dag waarop er aandacht is voor de ernst van de ziekte, de patiënten, hun naasten en het belang van onderzoek naar de ziekte.

Alzheimer SOCKS
De Alzheimer SOCKS brengen Alzheimer vandaag extra onder de aandacht. De Alzheimer SOCKS bestaan uit twee verschillende sokken. De ene sok is ontworpen door Mart Visser. De tweede sok is ontworpen door de ervan van Frans Molenaar. Twee verschillende sokken, één doel: het gesprek over Alzheimer op gang brengen.

De sokken zijn te koop via de website. De opbrengst gaat naar Alzheimer Nederland, ten behoeve van onderzoek.

Mart Visser: 'Met Frans Molenaar heb ik van dichtbij meegemaakt wat de ziekte van Alzheimer met iemand doet. Tegelijkertijd heb ik ook gemerkt dat we met zijn allen het nog moeilijk vinden om over deze ziekte te praten als iemand hiermee geconfronteerd wordt. Met deze sokken hoop ik dat het gesprek op gang komt en we met zijn allen op zoek gaan naar een oplossing.'