Placeholder

Rijden als je dorst hebt is gevaarlijk

Drink je voor je in de auto stapt niet te veel water, omdat je anders onderweg naar het toilet moet? Slecht idee, auto rijden met te weinig vocht in je lichaam is bijna net zo gevaarlijk als rijden met te veel alcohol op.

Wow, dat klinkt extreem. Toch is dat wat onderzoekers concludeerden nadat deelnemers twee 'rijexamens' van twee uur aflegden in een simulator.  Bij het eerste examen kregen ze ongeveer een kwart liter per uur te drinken. Bij het tweede rijexamen kregen ze slecht een slokje per uur.

Met dorst maken we meer fouten
Wanneer de deelnemers bijna niet dronken, maakten ze meer fouten; 101 fouten, tegenover 47 fouten wanneer ze wel genoeg water dronken. Het ging om fouten zoals te laat remmen, slingeren of per ongeluk over een doorgetrokken lijn heen rijden.

Hoe kan dat?
Wanneer je te weinig drinkt, functioneren je hersenen niet optimaal. Je bent minder scherp, minder gefocust, je kunt je moeilijker concentreren en je reactievermogen is slechter. Dat heeft invloed op hoe je rijdt. Maar niet alleen rijden gaat slechter, zelfs als je achter de computer zit heeft te weinig drinken impact op je prestaties. Wij nemen nog een glaasje water.

Hoe weet je of je te weinig drinkt? Dit zijn 3 tekenen dat je te weinig drinkt.

Bron: Yahoo | Andraz Lazic