Placeholder

Is televisiekijken slecht voor de lijn?

Behalve dat je ervoor gekozen hebt om op de bank te hangen in plaats van iets actiefs te doen, heeft televisiekijken nog een nadeel: vaak eet je er iets lekkers bij en dat is niet goed voor de lijn.

Welk programma je kijkt heeft invloed op hoe veel je eet
Kijk je naar een zielige film, dan eet je waarschijnlijk meer. Uit onderzoek blijkt dat mensen die Love Story keken 30 procent meer popcorn aten dan degenen die Sweet Home Alabama keken. De kijkers van de zielige film Solaris aten zelfs 55 procent meer dan degenen die My Big Fat Greek Wedding keken. Een typisch geval van emo-eten, maar dan naar aanleiding van een film.

Niet alleen zielige films hebben een slechte invloed
Zet je uit zelfbescherming een actiefilm op, dan eet je niet per definitie minder. Bij snelle actiefilms ligt het tempo zo hoog dat je gedachteloos grote hoeveelheden eet. Je beseft je niet in welk tempo je eet. Verder eten we meer als we naar een saai programma kijken.

Waar kunnen we nog wél naar kijken?
We kunnen maar één conclusie trekken: als je al etend tv kijkt, eet je altijd te veel. De oplossing is om bewuster te eten. Ga niet met de hele zak chips op de bank zitten, maar doe een portie in een bakje. Op is op, en zo weet je precies hoeveel je gegeten hebt.

Beeld: Shutterstock