Placeholder

Persoonlijke Gezondheidscheck

Vanaf vandaag kun je online een Persoonlijke Gezondheidscheck doen.

Ontwikkeld door huisartsen
Er bestaan tegenwoordig veel online tests en bodyscans om je gezondheid te beoordelen. Veel bodyscans geven valse positieve uitslagen of sturen mensen onnodig naar de huisarts. Daarom ontwikkelde het Nederlands Huisartsen Genootschap in samenwerking met verschillende patiëntenverenigingen zelf een test: de Persoonlijke Gezondheidscheck.

Hoe werkt het?
Op de website kun je een gezondheidsprofiel aanmaken door een vragenlijst in te vullen. De Persoonlijke Gezondheidscheck richt zich op preventie. Er wordt onder andere gevraagd naar je lengte, gewicht en eetpatroon, maar ook naar erfelijke ziekten in de familie. De uitslag van de test kan je helpen bepalen of een bezoek naar de huisarts nodig is. Tegen betaling kun je toegang krijgen tot uitgebreidere gezondheidstesten.

Kritiek
Van sommige kanten komt er kritiek op de test. Een positieve testuitslag wil niet zeggen dat je niets onder de leden hebt. Andere sceptici vragen zich af of mensen überhaupt wel de moeite nemen om een online gezondheidscheck in te vullen.

Je vindt de Persoonlijke Gezondheidscheck op www.persoonlijkegezondheidscheck.nl. Op dit moment zijn de vragen moeilijk te bereiken door grote belangstelling.

Bron: Volkskrant.nl | Beeld: Shutterstock