Placeholder

Taboe rondom angst doorbreken

Artiesten zijn gewoon mensen, ook zij hebben hun onzekerheden en angsten. Nederlandse artiesten hebben zelfs vaker last van angst en depressie dan mensen in andere beroepsgroepen. Een taboe dan caberetier Marjolijn van Kooten wil doorbreken met haar boek Schijtluis.

Poli voor podiumkunstenaars
Esther van Fenema opende in 2008 in het Leids Universitair Medisch Centrum een speciale poli voor podiumkunstenaars met psychische klachten. 'De angsten bij deze beroepsgroep kunnen zo hoog oplopen, dat artiesten denken dat ze gek worden of doodgaan. De oorzaken zijn divers. Podiumangst is een symptoom van een onderliggend probleem. Eerst moet onderzocht worden welke psychiatrische stoornis eraan ten grondslag ligt.'

Iedereen kan getroffen worden door angst
1 op de 5 Nederlanders heeft last van angst. Toch wordt het onderwerp vaak doodgezwegen. Marjolijn laat met haar boek zien dat je met een angststoornis ook gelukkig kunt worden. Marjolijn is in haar boek openhartig over haar leven met ernstige angsten en depressies. Er komen ook andere BN'ers aan het woordt zoals Sylvia Witteman, René van der Gijp en Ingmar Heytze.

Schijtluis van Marjolijn van Kooten is te koop vanaf 7 november. Voor €16,95 via Bol.com.