Placeholder

Minder overgewicht bij matig alcoholgebruik

Vrouwen met een normaal gewicht die licht tot matig drinken, komen minder snel aan dan vrouwen die nooit drinken. Dit blijkt uit onderzoek aan Harvard University, gepubliceerd in het tijdschrift Archives of Internal Medicine.

Uit het onderzoek onder 19.220 vrouwen bleek dat vrouwen die 15 tot 30 gram alcohol per dag dronken, 30 procent minder kans hebben op overgewicht. Dit geldt voor alle soorten alcohol, maar de relatie is het sterkst bij rode wijn.

De vrouwen die meededen aan de ‘Woman’s Health Study’ waren allemaal gezond, tussen de 39 en 89 jaar oud en hadden een normaal gewicht bij aanvang van de studie. Na een periode van bijna dertien jaar bleek dat ruim 41 procent van de deelnemers last had gekregen van overgewicht. Bijna vier procent bleek last te hebben van obesitas. De niet-drinkers kwamen het meeste aan.

Hoe het komt dat matige drinkers slanker blijven, weten de onderzoekers nog niet precies. Maar om nu meteen de fles te pakken raden ze af, aangezien matig drinken ook nadelen heeft voor de gezondheid.