Placeholder

Sander Simons overleden

Nog geen tien maanden geleden vertelde Sander Simons, onder meer oud-presentator van RTL-nieuws, in Santé over zijn nieuwe liefde, zijn pas verschenen boek en zijn ziekte.

De longkanker die in februari 2008 bij hem werd vastgesteld, heeft op 5 januari jl tot zijn dood geleid. Na een strijd van twee jaar besloot hij tot actieve euthanasie.

In De Telegraaf lichtte hij zijn besluit toe. “Mijn voorland is dat ik in coma raak. Dan zouden anderen over mijn lot moeten beslissen. Dat wil ik niet. Mijn hele leven heb ik het heft in eigen handen genomen, en dat doe ik nu ook.”

In Santé vertelde Sander dat zijn ziekte hem naast veel verdriet, ook veel goeds heeft gebracht. “Als je ziek bent, durven mensen hun liefde uit te spreken. Oude ruzies doen er niet meer toe. Ik merk dat ik gevoeliger ben geworden, opener.” Door zijn ziekte stond hij ook meer open voor de liefde. “Ik ben sensitiever, laat mijn gevoel meer een rol spelen in mijn leven.” Sander ontmoette zijn vrouw enkele maanden na de diagnose.

Klik hier om het volledige interview dat Santé met Sander had te lezen >