Placeholder

Eten door stress niet altijd ongezond

Maak jij je wel eens schuldig aan eten door stress? No worries, uit onderzoek blijkt dat eten door stress niet per se ongezond hoeft te zijn.

De Konstanz-universiteit ontdekte namelijk dat stress-eters in minder stressvolle periodes minder eten dan andere mensen. De eetgewoonten van periodes met en zonder stress compenseren elkaar.

Videochat
Voor het onderzoek voerden mensen een videochat, daarna ontmoetten ze de persoon in kwestie in het echt. Eén groep kreeg te horen dat de ander na de chat hen toch liever niet wilde ontmoeten. Eén groep kreeg te horen dat de ander heel enthousiast was en de laatste groep kreeg te horen dat de ontmoeting niet doorging.

Eetgedrag
Vervolgens deden de groepen mee aan een ander experiment. Ze proefden daarvoor verschillende ijssmaken, waarvan ze zoveel mochten eten als ze wilden. Er werd daarna vergeleken hoeveel kilocalorieën de stress-eters meer aten dan de mensen die door stress juist minder zeggen te eten.

Meer eten
De stress-eters aten 120 kilocalorieën meer als hun gesprekspartner had laten weten liever niet in het echt te praten. Als hun videochatpartner had laten weten de proefpersoon aardig te vinden, at de groep 74 kilocalorieën meer.

Ben jij een stress-eter?

Bron: AD.nl | Beeld: Shutterstock