Placeholder

Neem zijn gezonde gewoonten over

Leven mannen vaak minder gezond dan vrouwen? Dat kan best zo zijn, maar deze drie gewoonten zijn zeker de moeite waard om van hem over te nemen.

1. Eet een goede maaltijd
Het ontbijt schiet er wel eens bij in en de lunch prop je soms achter je bureau naar binnen. Neem een voorbeeld aan mannen, die vaak een steviger ontbijt eten dan vrouwen. Ruil je bakje yoghurt gerust in voor een ommelet. Vergeet ook de vullende lunch niet. Zo zit je vol tot het diner.

2. Kom in actie
Waar je soms blijft steken bij plannen maken, gaan mannen sneller over op actie. Lijkt het je gaaf om op bergbeklimvakantie te gaan? Geef je op voor klimles. Hoppa, weer een stap dichterbij je doel.

3. Laat het los
Stop met zeuren en overanalyseren. Bij vrouwen is de rechterhersenhelft vaak dominanter, dat betekent dat we meer vertrouwen op gevoel en emotie. Mannen worden vaker geleid door hun linkerhersenhelft, de analytische kant. Wanneer je maar blijft malen over problemen is het verstandig je gevoel even opzij te zetten. Ga op zoek naar een praktische oplossing en laat het los.

Bron: Shape.com | Beeld: Shutterstock