Placeholder

Extra kilo’s door de feestdagen

75 procent van de afslankende Nederlanders is bang dat ze aankomen tijdens de feestdagen. Dit blijkt uit een enquête van valtaf.nl.

De feestdagen zijn erg gezellig; lekker eten, drinken en gezellig samenzijn met familie en/of vrienden. Het merendeel van de Nederlanders kijkt er nu al naar uit, maar weet ook nu al dat ze het erg moeilijk gaan krijgen.

Een ruime meerderheid heeft er namelijk moeite mee om van de kerstlekkernijen af te blijven en ook de oliebollen en champagne zijn lekkernijen die ze maar moeilijk kunnen weerstaan. Dat ze het echt moeilijk gaan krijgen blijkt wel uit het feit dat voor maar liefst 72 procent van de ondervraagden eten en drinken een heel belangrijk onderdeel is van de feestdagen.

Opvallend is dat de ondervraagden weinig moeite doen om te voorkomen dat ze aankomen, maar liefst 83 procent zegt wat minder streng te zijn tijdens de feestdagen. Maar toch is driekwart bang dat al dat lekkere eten zal leiden tot ongeveer 1 tot 5 kilo extra gewicht. Niet alleen het eten maar ook het gebrek aan bewegen tijdens de feestdagen speelt hierbij een rol.

Ondanks dat de angst om aan te komen groot is, besluit 14 procent nu al dat ze zich helemaal laten gaan en gewoon lekker gaan genieten. In januari zien ze wel weer verder.

Iets gezonds eten tijdens de feestdagen? Wat dacht je van verse granaatappels >