×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hartklachten bij vrouwen worden verwaarloosd

Hartklachten bij vrouwen worden verwaarloosd
29.07.2013 - Redactie

Er werd lang gedacht dat hartklachten door verstopping van de kransslagaders vooral bij mannen voorkomen. Inmiddels is bekend dat het ook bij vrouwen de belangrijkste doodsoorzaak is.


Verwaarlozing hartklachten bij vrouwen
Toch krijgen vrouwen minder vaak medicijnen en ontvangen ze minder adviezen om de klachten te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen andere klachten hebben dan mannen en ook de risicofactoren verschillen. Zo is het risico op klachten bij vrouwen met obesitas 64 procent, terwijl dat bij mannen 46 procent is. Waarschijnlijk komt dit doordat vrouwen nauwere aders hebben, die makkelijker verstoppen.

Overlijden onder 50 jaar
Vrouwen die een hartaanval krijgen onder hun 50ste, overlijden twee keer zo vaak als mannen in dezelfde omstandigheden. 42 procent van de vrouwen die een hartaanval krijgt overlijdt binnen een jaar, van de mannen is dat bij 'maar' bij 24 procent het geval.

Hopelijk leidt dit onderzoek naar betere behandelingen voor hartklachten bij vrouwen.

Lees ook: hart- en vaatziekten bij vrouwen
 

Bron: Nu.nl
Foto: Shutterstock
Wat vind je ervan?

Reacties

Waarom worden baby's bijna nooit op de uitgerekende datum geboren?

24.02.2018 - De laatste dagen van je zwangerschap duren lang. En dan te bedenken dat ongeveer 4 procent van de baby's wordt geboren op de uitgerekende datum. Lees verder

Hoe (on)realistisch is Grey's Anatomy?

22.02.2018 - Onderzoekers bekeken alle afleveringen van de eerste 12 seizoenen Grey's Anatomy (wat vervelend) en vergeleken die vervolgens met 4.800 echte behandelingen Lees verder

'Iedereen kan een AED bedienen'

21.02.2018 - Van de Nederlanders zonder kennis van EHBO is nog geen derde bereid een AED te gebruiken om iemand te reanimeren. Het Rode Kruis vindt het zorgwekkend. En dat terwijl iedereen een AED kan bedienen. Lees verder

Wat betekent de nieuwe donorwet?

14.02.2018 - Gisteren is de nieuwe donorwet aangenomen. Mensen die geen keuze doorgeven, zullen als donor geregistreerd worden. Waarschijnlijk gaat de wet in in de zomer van 2020. Is het je nog niet duidelijk wat er dan precies gaat gebeuren? Wij zetten de informatie op een rij. Lees verder

Pijnstillers helpen ook tegen emotionele pijn

07.02.2018 - Tegen liefdesverdriet is weinig te doen. Of toch wel? Uit onderzoek blijkt dat pijnstillers niet alleen helpen tegen hoofdpijn, ze kunnen ook emotionele pijn verminderen. Lees verder

Zo klinkt oorsuizen

07.02.2018 - Deze week is de Week van het Oorsuizen. Er wordt aandacht gevraagd voor tinnitus. Een aandoening waarbij je voortdurend geluid hoort, meestal gesuis of gepiep, terwijl de omgeving stil is. Lees verder

Social mediaverslaving serieus probleem, maar niet erkend

05.02.2018 - Social mediaverslaving is een serieus probleem, maar geen erkende diagnose. Dat zorgt ervoor dat het lastig is om te bepalen wanneer iemand aan een social mediaverslaving leidt. En zonder officiële diagnose vergoeden zorgverzekeraars de behandeling niet. Lees verder

Verkouden? Misschien heb je last van hooikoorts

29.01.2018 - De komende tijd komen er naar schatting 27 miljoen elzen in bloei. Dat betekent hooikoorts-alert als je allergisch bent voor elzenpollen. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 136 |
Mis niets
Daghoroscoop
Vissen

Jij zit niet lekker in je vel en om dat te vergeten stop jij je helemaal vol.…

» Naar de daghoroscopen