×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Meebetalen aan second opinion

Meebetalen aan second opinion
07.05.2013 - Redactie

Vind jij dat mensen zelf mee moeten betalen aan een second opinion?


De Orde van Medisch Specialisten (OMS) vindt dat de drempel voor een second opinion omhoog moet. Uit onderzoek van het NCRV-programma Altijd Wat en het blad Arts En Auto blijkt dat twee op de drie artsen en andere zorgverleners wil dat patiënten zelf aan een een second opinion meebetalen.

Bezuinigen
De second opinion is een maatregel waarvan dokters zeggen dat die zelden of nooit leidt tot een ander inzicht, zegt de voorzitter van de OMS. Zelf meebetalen aan een second opinion zou een goede maatregel zijn om te bezuinigen op zorgkosten.

Tegenstanders
Tegenstanders vinden dat de second opinion in het basispakket moet blijven, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Vaak willen mensen een tweede mening omdat de communicatie tussen de eerste arts en de patiënt niet optimaal is.


Vind jij dat een second opinion in het basispakket hoort?
Bron: Nu.nl
Foto: Shutterstock
Wat vind je ervan?

Reacties

Alzheimer Socks

19.09.2018 - Mensen met dementie hebben dagelijks te maken met verwarring en daar staan deze sokken - twee verschillende sokken - symbool voor. Lees verder

Better Health Event

18.09.2018 - Laat je inspireren op het gebied van gezond leven. Tijdens het Better Health Event vind je alles wat je nodig hebt voor je gezonde levensstijl. Lees verder

Borstkankersymposium

17.09.2018 - ‘Wat zie jij er goed uit! Waarom ga je niet mee op familieweekend, je bent toch weer beter?’ Als je de behandeling achter de rug hebt, en je loopt de deur van het ziekenhuis niet meer plat, dan zijn er mensen die niet beseffen dat je als (ex-)patiënt nog kunt worstelen met alle gevolgen die de behandeling van borstkanker met zich mee brengt. Lees verder

Nooit meer zomer- en wintertijd

12.09.2018 - In Brussel wordt er druk gediscussieerd over het einde van de winter- en zomertijd. Verzetten we vanaf volgend jaar nooit meer de klok? Lees verder

Luizen voorkomen

02.09.2018 - Het begin van het schooljaar is een traditioneel moment voor een luizenplaag. Ondanks dat er betere bestrijdingsmiddelen tegen luizen op de markt komen, neemt het aantal besmettingen met hoofdluis in Nederland niet af. Lees verder

Honing bij verkoudheid

27.08.2018 - Twee Britse gezondheidsinstanties hebben in de richtlijnen laten opnemen dat honing en medicijnen waarvoor geen recept nodig is als eerst voorgeschreven moeten worden bij een verkoudheid. Lees verder

Eenzaam na slechte nachtrust

25.08.2018 - Een goede nachtrust heeft een positieve invloed op van alles en nog wat. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het er ook voor kan zorgen dat je je minder eenzaam voelt. Lees verder

Plassen over een kwallenbeet

29.06.2018 - Lees dit artikel even voordat je over je heen laat plassen (of over iemand heen plast). Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 138 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Je krijgt te kampen met een financiële tegenvaller. Je zult dus weer aan het…

» Naar de daghoroscopen