Placeholder

Columns over borstkanker

Wist je dat een op de acht vrouwen in Nederland te maken krijgt met borstkanker? Speciaal voor de site strijdtegenborstkanker.nl hebben Bekende Nederlanders (Kluun, Youp van ’t Hek) en hoofdredacteuren van grote tijdschriften (HP De Tijd, J/M, ELLE) een column geschreven. Waarmee ze maar willen zeggen: geef geld voor de strijd tegen borstkanker!

Op de campagnesite van KWF Kankerbestrijding schrijft Kluun: ‘Of we het er nu mee eens zijn of niet: in onze maatschappij zijn borsten het symbool van vrouwelijkheid, van vrouwelijke seksualiteit.’

Ook Evert de Vos, hoofdredacteur van J/M is openhartig. Hij verloor zijn oma, moeder en zijn tante aan borstkanker. ‘Elke keer kijk ik argwanend naar de borststreek van mijn 11-jarige dochter. Als ze de badkamer uitkomt, een strak t-shirt aan heeft, of in bikini het zwembad in plonst. Ik speur naar ontluikende borstgroei en kan tot nu toe opgelucht ademhalen: gelukkig, nog niets te zien!’ De column van de Vos wordt in de loop van oktober op de campagnesite geplaatst.

Zelf iets doen? Op de site kun je ook het inmiddels beroemde roze armbandje kopen, dit jaar ontworpen door Daniëlle Oerlemans.

www.strijdtegenborstkanker.nl