Placeholder

Groente en fruit maakt gelukkiger

Verse spinazie, een bakje met allerlei soorten fruit of een heerlijke maaltijdsalade. Het lijkt je geluk een boost te geven! Uit een onderzoek van Warwick Medical School bleek dat hoe meer stukken fruit mensen dagelijks aten, hoe beter ze zich voelden.

Voor het onderzoek werden de gegevens van verschillende studies geanalyseerd. Maarliefst 80.000 vrouwen en mannen beantwoorden vragen over hun dagelijkse eetgewoonten, beweging, werkzaamheden en of ze rookten. Daarnaast moesten ze aangeven hoe tevreden ze waren met hun leven, of ze zich nerveus, gelukkig of juist ongelukkig voelden. Ook werd hen gevraagd of ze last hadden van psychische problemen.

Elke dag zeven porties
Uiteindelijk bleken dat de meest gelukkige deelnemers elke dag zeven porties fruit en groenten te eten. In het onderzoek stond een portie voor 85 gram. Als je bedenkt dat een appel meestal al 120 gram weegt, is het aardig wat fruit en groente op een dag! Er werd door de onderzoekers verder niet gekeken naar de soorten groente en fruit die ze aten.

Een duidelijke oorzaak is er nog niet aangewezen door de onderzoekers. Het zou zo maar kunnen dat je niet vrolijker wordt van fruit, maar dat gelukkige mensen gewoon gezonder eten.

Bron: Gezondheidsnet

Hoeveel porties fruit en groente eet jij per dag?