Placeholder

Zoek de verschillen: dieet vs. lifestyle-change

Marije de Vries heeft het boek Fitnessbijbel voor Vrouwen geschreven. Ze organiseert in samenwerking met Santé ook Fitnessbijbel voor Vrouwen-Live; een gratis programma dat je helpt bij het vinden van een gezondere levensstijl. Lees in haar eerste column waarom dit programma vooral géén dieet is.

“Zucht…weer een dieet. De zoveelste die mij een teleurstelling gaat geven.” Er zijn talloze diëten en theorieën over voeding. Om maar niet over de trends te spreken. Eigenlijk is het heel simpel en weet iedereen wat je moet doen om gewicht te verliezen. Eet minder en beweeg meer. TADAAA je bent kilo’s lichter! De conclusie; elk dieet of programma werkt.

Er is alleen een heel duidelijk verschil tussen alle diëten op deze aardbol en een lifestyle-change; werken aan een gezonde leefstijl. Zoek de verschillen:

Mijn definitie van een dieet:
Een voedingspatroon dat je gedurende een afgesproken periode uitvoert met als enige doel gewicht verliezen. Omdat het gaat om een afgesproken periode, heeft het geen blijvend effect. Een dieet is altijd zwaar, moeilijk en frustrerend omdat het standaardregels zijn die jij moet volgen. Regels die jouw gezins-, werk-, en sociale leven direct en vrijwel altijd negatief beïnvloeden.

Mijn definitie van werken aan een gezonde leefstijl:
Werken aan een gezonde leefstijl is een dagelijkse aangelegenheid. Door elke dag gezonde keuzes te maken, zowel fysiek als mentaal, verlies je gewicht en zal het resultaat blijvend zijn. Werken aan een gezonde leefstijl beïnvloedt je gezin-, werk- en sociale leven vrijwel altijd positief, want het is toegestaan met mate te genieten van de lekkere en leuke dingen in het leven. Werken aan een gezonde leefstijl start met verandering en inspanning en wordt uiteindelijk je tweede natuur.

Zie je de verschillen?
Als je meedoet met Fitnessbijbel voor vrouwen-Live ga ik je geen dieet voorschrijven, maar leer ik je wat goede en gezonde keuzes zijn. Je gaat op zoek naar een lifestyle waar jij energie van krijgt en makkelijk is vol te houden. Ik ga je hierbij helpen.

De basis van genieten van het leven, is genieten van eten, drinken, beweging, mensen en rust. Voor altijd optimaal genieten van het leven kan alleen als je voor elk element de juiste keuze maakt en ze met elkaar in balans brengt. Volgens mij is dit een dagelijkse aangelegenheid wat je kunt leren en waar je goed in kunt worden.

Waar proost jij op met oud & nieuw?
Op maandag 31 december 2012 weet jij het zeker. Je bent afgevallen en voelt je fitter. Je weet inmiddels welke producten, gerechten, trainingen en ontspanning bij jou passen, en je weet om te gaan met situaties die je verleiden om terug te vallen in ongezonde gewoontes. Het jaar 2013 begint direct fantastisch. Dit wordt het jaar dat jouw lifestyle-change een feit is, voor altijd!

Are you in?
Hier vind je meer informatie over Fitnessbijbel voor vrouwen-Live.

Tot de volgende keer,
Marije!