Placeholder

Mannen lijnen net zo fanatiek als vrouwen

Een kwart van de Nederlandse werknemers volgt op dit moment een dieet.

Gezonde snacks
Het voorjaar is bij uitstek de periode dat mensen zich druk gaan maken over hun gewicht en eetgewoonten. Uit het onderzoek van cateraar Eurest in Nederlandse bedrijfsrestaurants blijkt dat  zowel mannen als vrouwen lijnen. Want in de kantine zijn gezonde snacks momenteel dubbel in trek. Vooral de saladebar, maaltijdsalades en fruit- en zuivelbar doen het goed. Dit blijkt uit onderzoek van cateraar Eurest, gehouden onder ruim 300 gasten van Nederlandse bedrijfsrestaurants.
 
Bewust kiezen
De helft van alle ondervraagden let op het aantal calorieën dat zij per dag binnenkrijgt. Vrouwen letten iets vaker dan mannen op de calorieën. Een kwart van alle ondervraagden kiest bewust voor producten die helpen bij het afvallen of het verbeteren van hun figuur.
 
Niet duidelijk
Uit het onderzoek blijkt dat ook dat consumenten steeds grondiger de labels en etiketten op producten bekijken en vergelijken. Eén op de acht ondervraagden is van mening dat etiketten niet altijd duidelijk leesbaar en begrijpelijk zijn. Vooral ouderen kunnen niet altijd uit de voeten met de verschafte informatie.