Placeholder

Terug van weggeweest: het springtouw

Op een leuke manier fit worden was nog nooit zo gemakkelijk!

Jumping clinic
Wie heeft het niet gedaan als kind? Opeens hoor en zie je het overal: touwtje springen. Oftewel rope skipping of single rope jumping zoals het nu dan heet. Je hoeft niet terug naar het schoolplein, maar je kunt tegenwoordig een professionele jumping clinic volgen. Met twee touwen tegen elkaar in? Dat heet vandaag de dag Double Dutch.

Calorieën verbranden
Eigenlijk is het niet zo vreemd, want deze vorm van bewegen is een uitstekende manier om te werken aan kracht, snelheid en explosiviteit. Met name de achillespezen, kuiten, enkel- en voetspieren worden stevig aan het werk gezet. Met 10 minuten springen (120 skips per minuut) verbruikt een 75 kg zware man ongeveer 130 calorieën.
Hoe sneller je springt, hoe hoger dit energieverbruik.

Springtouw cadeau
Natuurlijk spingt de commercie hier handig op in. In dit geval het merk Actimel van Danone: die haalde de Amerikaanse danser en topchoreograaf Dan Karaty naar ons land voor een jumping clinic in het Amsterdamse Vondelpark. Karaty, in Nederland vooral bekend als jurylid van The Ultimate Dance Battle en So You Think You Can Dance, wil samen met Actimel zoveel mogelijk mensen inspireren elke dag iets goeds te doen voor zichzelf.  Daarom krijg je de komende weken een springtouw cadeau bij aankoop van een actieverpakking.