×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Minder verkoudheids- klachten door gele kiwi

Minder verkoudheids- klachten door gele kiwi
05.01.2012 - Redactie

Hatsjoe! Last van verkoudheid? Eet gele kiwi’s.


Het weerbericht van de aankomende dagen: regen, hagel en harde wind. Met zulk stormachtig weer ligt een verkoudheid op de loer. Onderzoekers van Plant & Food Research uit Nieuw Zeeland deden onderzoek naar de werking van bepaald fruit op de klachten van een vervelende verkoudheid.

Gele kiwi en banaan
Twintig weken lang volgden de onderzoekers 37 gezonde 65-plussers. De deelnemers aten de eerste vier weken elke dag een gele kiwi en vier weken lang dagelijks een banaan. De periodes werden afgewisseld met fruitvrije periodes. Om het effect te onderzoeken, werd het bloed van de deelnemers gecontroleerd op antioxidanten en weerstandreacties.

De conclusie
Tijdens de kiwiperiode werden er aanzienlijk minder verkoudheidssymptomen aangetoond. Zo nam de keelpijnperiode af van 5,4 naar 2 dagen en hoofdverkoudheid van 4,7 naar 0,9 dagen. Het eten van de gele kiwi leidde ook tot hogere concentraties van vitamine C en antioxidanten in het bloed.

Meer tips tegen verkoudheid >


(
Bron: nu.nl)
Wat vind je ervan?

Reacties

Verloskundigen slaan alarm over drukte in ziekenhuizen

20.11.2017 - Soms is het zo druk dat verloskundigen vier tot zes ziekenhuizen moeten bellen voor ze een plek vinden voor een vrouw die gaat bevallen. Lees verder

5 feiten over onze toiletgewoontes

19.11.2017 - Voor ons is naar het toilet gaan heel gewoon, maar dat geldt niet voor iedereen. Lees verder

De kleinste luier ooit

13.11.2017 - Voor premature baby's is iedere dag een gevecht. Buiten de baarmoeder zijn er bovendien veel meer prikkels. Pampers heeft nu speciaal voor premature baby's een lijn geïntroduceerd, waardoor schurende luiers verleden tijd worden. Lees verder

Deze vrouw legt uit hoe een bevalling werkt - aan de hand van een ballon

07.11.2017 - Het is moeilijk om van tevoren in te schatten wat je kunt verwachten van een bevalling. Dit filmpje geeft een verrassend goede uitleg. Lees verder

Hoe is onze levensverwachting?

07.11.2017 - Onze levensverwachting stijgt iets minder hard dan werd gedacht. Lees verder

Echo tijdens de bevalling kan complicaties voorkomen

07.11.2017 - Soms moet er tijdens een bevalling op het laatste moment toch voor een spoedkeizersnede gekozen worden. In het Universitair Medisch Centrum Groningen wordt onderzoek gedaan naar het doen van een echo tijdens de bevalling. Lees verder

Hoe vaak gaan we gemiddeld naar de huisarts?

02.11.2017 - Ben jij vorig jaar naar de huisarts geweest? Dan hoor je bij de 78 procent van de Nederlanders die in 2016 naar de huisarts ging. Lees verder

Een burn-out hoort erbij?

26.10.2017 - Het onderwerp burn-out wordt steeds vaker besproken. Steeds vaker komt het voor bij de relatief jonge groep millennials. Dat de burn-out steeds vaker een onderwerp in de media is, zorgt ervoor dat een burn-out door 38 procent van de millennials wordt gezien als normaal. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 134 |
Daghoroscoop
Schorpioen

Jij bent niet in de stemming voor moeilijkheden. Sommige dingen laten zich…

» Naar de daghoroscopen

Mis niets van Santé

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze
tips en artikelen over een gezond, gelukkig, fit, mooi en
lekker leven. En mis geen enkele Klik & Win!