Placeholder

Detoxen in januari is zinloos

In januari de alcohol laten staan om je lever te ontgiften is medisch gezien zinloos, zo stelt liefdadigheidsinstelling British Liver Trust.

Veel mensen hebben na de feestdagen het idee dat ze de schade van alcohol kunnen beperken door in januari geen drank te nuttigen. Maar helaas, dat is niet het geval. Andrew Langford van de British Liver Trust legt uit dat een korte, snelle detox niet de juiste manier is om je lever te beschermen. In plaats daarvan kun je beter gedurende het hele jaar een paar dagen per week de alcohol laten staan.

Permanente schade
Op die manier vermindert de alcoholinname aanzienlijk en krijgt je lever wekelijks de tijd om te herstellen. Zo kan permanente schade worden voorkomen. Dokter Mark Wright van Southampton General Hospital bevestigt dit. Een maand lang detoxen is volgens hem medisch gezien zinloos en leidt tot een vals gevoel van veiligheid. ‘Het voedt het idee dat je je lever zoveel kunt misbruiken als je wil en daarna alles weer in orde kunt brengen met een snelle oplossing.’

Zo houd je goede voornemens vol >

(