Placeholder

Tip: de Eet Wijzer-app

Het Voedingscentrum komt met een handig foefje voor een gezondere levensstijl: de Eet Wijzer-app.

De gloednieuwe Eet Wijzer-app van Het Voedingscentrum is een soort digitale eetcoach die gekoppeld is aan jouw agenda. Hoe het werkt? De app van het Voedingscentrum ‘leest’ jouw agenda en geeft praktische tips op de tijdstippen dat je ze hard nodig hebt, zoals tijdens of na het sporten. De app scant de agenda op bepaalde trefwoorden, zoals bijvoorbeeld ‘bruiloft’, ‘vergadering’ of ‘verjaardag’. Daarna geeft de app advies en gerichte eettips.

Gedurende twee weken ontvangt je acht tips die passen bij de activiteiten van die weken. Na twee weken vindt er weer een agendascan plaats en krijg je nieuwe tips voorgeschoteld.

Lees ook: kruiden maken een vette maaltijd gezonder >

Kerst
Voor de komende tijd staan er ook verschillende kersttips op het menu, zodat je je niet al te flink te buiten gaat tijdens de feestdagen. Daarnaast laat de Eet Wijzer-app zien hoe je gezonder kunt leven. Na het scannen geeft de app aan op waar je jouw eetpatroon kunt verbeteren. Denk aan: gevarieerder eten en regelmatiger eten, gezonder kiezen en kleinere porties opscheppen.

De Eet Wijzer-app is gratis te downloaden voor de iPhone en Android-telefoon >