Placeholder

Glutenvrije feestdagen

De feestdagen komen eraan en daar hoort uiteraard allerlei lekkers bij.

Voor de meeste mensen – of beter gezegd vrouwen – is december een gevreesde maand. De kilo’s vliegen er al bijna aan als je alleen nog maar naar al die pepernoten, chocoladeletters en kerstkransjes kijkt. Maar och, het hoort er allemaal bij en stiekem zouden de feestdagen ook een stuk minder leuk zijn zonder al dat snoepgoed.

Oef! Wist je dat (te veel) zout een grote boosdoener is? >

Toch is het niet voor iedereen genieten, als je coeliakie hebt kun je de meeste Sinterklaas- en kerstproducten niet eten. Die aandoening is ook wel bekend als glutenintolerantie en houdt in dat je niet tegen gluten kunt. Gluten zijn eiwitten die voorkomen in graansoorten en in verrassend veel andere producten.

Sans gluten
Er zijn tegenwoordig steeds meer glutenvrije producten verkrijgbaar, maar voor de feestdagen kan het nog best een uitdaging zijn om ze te vinden. Kamterra.com, een webshop met een ruime keus aan tarwe- en glutevrije etenswaren, biedt de uitkomst. Speciaal voor de komende feestmaand heeft de webshop haar assortiment uitgebreid met o.a. glutenvrije speculaaskoekjes, chocolade, Britse kerstpuddingen en adventkalenders.

Check het hele assortiment op Kamterra.com.