Placeholder

Groot namaakhart in Maastricht

Schrik niet. Vandaag staat er op het Vrijthof in Maastricht een gigantisch namaakhart.

Waarom? De Hartstichting en De Hart&Vaatgroep willen meer aandacht vragen voor verschillende hart- en vaatziekten. Met een enorm namaakhart van acht meter breed en zes meter hoog gaat dat wel lukken, lijkt ons zo.

Via dit grote hart kunnen mensen voorlichting krijgen over de werking van het hart, verschillende hart- en vaatziekten en de behandeling daarvan. In het namaakhart zijn o.a. een bypass, een stent, een hartklepaandoening, maar ook de schade van een hartinfarct te zien.

Lees ook: aardbeien verminderen maagschade >

De publieksdag
Aanleiding voor deze actie is publieksdag Tussen Lab & Leven Maastricht, die zaterdag 5 november plaatsvindt in het Maastricht UMC+. Hier kun je een rondleiding krijgen door het laboratorium, een meet and greet hebben met een onderzoeker en kun je leren ontspannen met Mindfullness. Tussen Lab & Leven Maastricht maakt deel uit van een landelijke serie dagen over wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Details
Tussen Lab & Leven Maastricht, 5 november 2011 (tussen 13.45 en 17.00 uur) in het Universiteitsgebouw aan de Universiteitssingel 40. Aanmelden? www.hartstichting.nl/kalender.