Placeholder

Zo houd je je mond gezond

Advertorial – In een gemiddelde mond leven tot 100 miljard bacteriën. Deze bacteriën zijn lang niet allemaal slecht. Sterker nog: goede bacteriën gaan de schadelijke bacteriën tegen en zorgen ervoor dat je mond beschermd blijft.

Het is belangrijk om je mond en mondflora gezond te houden. Als de goede en slechte bacteriën in balans zijn, bestrijden de goede bacteriën de slechte. Met deze tips houd je je mondflora in balans.

1. Minder met suiker
Suiker is niet goed voor je gebit en mond. Suiker zorgt ervoor dat slechte bacteriën vermeerderen, ze bevorderen gaatjes en verminderen de goede bacteriën.

2. Kies voor plantaardig
Groenten, fruit, noten, bonen en tofu zijn niet alleen een gezonde keuze voor je lichaam. Uit onderzoek is gebleken dat ook plantaardige voedingsstoffen ervoor zorgen dat je de bacteriën in je mond in balans blijven.

3. Drink minder zure (fris)drank
Frisdrank verstoort de balans van de micro-organismen en dat zorgt ervoor dat de goede bacteriën tegengewerkt worden. Laat je niet misleiden: dit geldt ook als een frisdrank volgens het etiket suikervrij is.

4. Drink genoeg water
Water zorgt voor een goede speekselproductie en ook dat helpt bij de natuurlijke bescherming van de mond.

5. Poets met Zendium
De tandpasta's van Zendium gaan slechte bacteriën tegen en bevorderen juist de goede bacteriën door natuurlijke enzymen en proteïnen, zo blijkt uit een klinische studie van Zendium. Er is geen SLS (schuimmiddel) toegevoegd aan de tandpasta's. Oorspronkelijk hebben de tandpasta's van Zendium een vrij milde smaak, dat kan een nadeel zijn als je juist van de frisse smaak na het tandenpoetsen houdt. Daar heeft Zendium met de nieuwe smaak Extra Fresh verandering in gebracht. De tandpasta biedt alle voordelen van de huidge Zendium range en heeft een extra frisse smaak.

Kijk voor meer informatie op de website van Zendium.

Hoofdafbeelding: Shutterstock