×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Slapeloze nachten? Kelly testte wietolie en hield de resultaten bij met de nieuwe Fitbit

Slapen met wietolie
12.03.2018 - Redactie

Santé's Kelly mocht de allernieuwste gadget van Fitbit testen: de Fitbit Ionic.


Over de Fitbit Ionic
De Fitbit Ionic heeft een strak en stoer design met touchscreen. De bandjes van Fitbit kunnen eventueel gewisseld worden voor leren bandjes of andere kleuren sportieve bandjes. De Ionic beschikt over geavanceerde GPS-tracking, geïntegreerde workouts, verbeterde hartslagmeting en is zelfs waterbestendig tot 50 meter diepte. Wat mij betreft is dat laatste ook een groot voordeel aangezien ik soms nog wel eens mijn vorige horloge vergat van mijn pols te halen voordat ik in de douche stapte of ging zwemmen.

Andere leuke snufjes op de Ionic:

 • Gevarieerde workout tracking: van zwemmen tot krachttraining en van hardlopen tot HIIT en zelfs een meditatie- en ademhalingssessie!
 • Opslag voor meer dan 300 muziektracks die aan een Bluetooth-apparaat gekoppeld kan worden.
 • Betalen met Fitbit Pay: dit kan tot nu toe alleen met credit- en debitkaarten van American Express, Mastercard en Visa.
 • Smartphone-notificaties (oproepen, appjes, afsraken en notificaties van apps)
 • En... Last but not least: een meerdaagse accuduur van maar liefst 4+ dagen.

Hoe ziet de app eruit?
De app installeer je heel simpel op je smartphone. Als je regelmatig synchroniseert zie je dat je horloge van alles registreert.

Op het startscherm zie je in één oogopslag het aantal stappen tot dat moment, het aantal gelopen kilometers, verbrandde calorieën en actieve minuten. Dat laatste meet hij aan de hand van je hartslag.

 

Hieronder zie je bijvoorbeeld hoe het horloge gedurende een dag mijn hartslag monitort. ’s Nachts is mijn rusthartslag heel laag, op zijn laagst is hij zelfs zo rond de 35 hartslagen per minuut (het laagste piekje). Mijn gemiddelde rusthartslag gedurende de dag is 54 slagen per minuut. ’s Avonds zie je de hoogste piek, dat is tijdens mijn training in de sportschool.

 

En slapen dan?
Naast het meten van het aantal stappen per dag, mijn hartslag en verbrandde calorieën, is er nog iets anders wat ik zo leuk vind aan Fitbit. En dat is dat hij ook je slaapcyclus meet.
Nu moet ik zeggen dat ik op zich niet een heel slechte slaper ben. Wel vrij licht. Ik word per nacht meerdere keren even wakker en kan veel woelen en draaien. Hierdoor word ik vaak wakker met het gevoel dat ik niet heel diep heb geslapen.

Dit zie ik dan ook dagelijks terug in mijn slaappatroon op de Fitbit app. Je ziet hieronder de rode piekjes, dat zijn de momenten dat ik wakker word.

 

Mijn vader verdiept zich al enige tijd in de wondere wereld van wietolie. Nadat hij dit de eerste paar keren zelf heeft gemaakt voor eigen gebruik, waren er steeds meer mensen die baat hadden bij zijn ‘druppeltjes’. In eerste instantie was ik er nogal sceptisch over. Bij dit soort dingen ben ik geneigd te zeggen: 'eerst zien, dan geloven'. Dus, zo gezegd, zo gedaan.

Mijn ouders zijn allebei op relatief jonge leeftijd mijn oma’s en opa verloren. Mede dit heeft ervoor gezorgd dat mijn vader zich meer is gaan verdiepen in de voordelen die wietolie biedt. Zo hebben bijvoorbeeld veel kankerpatiënten baat bij de symptoomverlichtende eigenschappen van wiet tegen hun ziekte. Wietolie schijnt een positieve invloed te kunnen hebben bij:

 • Misselijkheid en overgeven
 • Stemming, angst en stress
 • Verlichting van pijn
 • Slaapproblemen
 • Vermoeidheid
 • Hart- en bloedvaten
 • Seksueel functioneren
 • Spijsvertering
 • Jeuk, bescherming van de huid


Omdat ik zelf verder geen last heb van bovenstaande klachten wilde ik het gebruik puur testen om te kijken wat het zou doen met mijn slaappatroon. En zie hieronder de resultaten:

Als we deze resultaten vergelijk met de eerste resultaten hierboven, zie je echt aanzienlijk verschil. Vrijwel alle ‘piekjes’ gedurende de nacht zijn verdwenen. Oftewel: ik slaap gewoon aan één stuk door. Afgelopen weken heb ik gemiddeld 2 kleine druppeltjes olie per avond genomen, net voor het slapen gaan. Soms schoot ik wel eens uit met mijn pipet, dan merkte ik wel eens dat ik een beetje dizzy werd. Maar verder had ik daar geen last van.

Conclusie
Elke dag bekijk en synchroniseer ik mijn Fitbit app op mijn smartphone om o.a. mijn gemiddelde rusthartslag, het aantal stappen per dag, aantal verbrandde calorieën en mijn slaappatroon te analyseren.

Persoonlijk vind ik dat de wietolie een gunstig effect heeft op mijn slaappatroon. Ik werd meer uitgerust wakker en had ook echt daadwerkelijk het gevoel dat ik lekker had doorgeslapen. Echter, ik blijf een grote voorstander van 'doe wat werkt voor jou'. Wat voor mij werkt, hoeft zeker niet voor jou te werken. En dat is met ontzettend veel situaties. Probeer, test, analyseer en kijk hoe je jezelf erbij voelt.

Heb je vragen? Stuur gerust een mailtje! Dit kan naar marketing@publishing.audax.nl.

De Fitbit Ionic is voor 299 euro te bestellen bij Bol.com.

Tekst: Kelly Veerman

Gebruik je medicijnen? Overleg dan altijd met je arts voor je zelf wietolie probeert.

Wat vind je ervan?

Reacties

Eenfasepil

03.11.2018 - Wil je de pil doorslikken zonder stopweek? Check dan eerst of de pil die jij slikt daarvoor geschikt is. Lees verder

Koud afdouchen

02.11.2018 - Annemiek doucht dertig dagen lang na het warm douchen zestig seconden met koud water. Merkt ze verschil aan het eind van de maand? Lees verder

Vitamine B-tekort

30.10.2018 - Vermoed je dat je een vitamine B-tekort hebt? Hier kun je op letten. Lees verder

Cafeïne in thee

29.10.2018 - We krijgen cafeïne vooral binnen door het drinken van koffie of thee. Dat er cafeïne in thee zit, is bij de meeste mensen bekend. Maar hoeveel cafeïne zit er in een kop thee? Lees verder

Oordoppen

28.10.2018 - Oordoppen zijn handig om omgevingsgeluid te dempen of om in het vliegtuig de luchtdruk te reguleren. Er zijn meer soorten oordoppen dan je denkt. Lees verder

Ontsmettingsmiddelen

28.10.2018 - Waarmee kun je een wondje het best ontsmetten? Santé zet zes ontsmettingsmiddelen voor je op een rij. Lees verder

Waarom krijg je spierpijn als je ziek bent?

26.10.2018 - Spierpijn is een van symptomen van griep, maar hoe kan het dat je spierpijn krijgt als je ziek bent? Lees verder

Verkouden en sporten

25.10.2018 - Ben je verkouden en twijfel je of het verstandig is om te gaan sporten? Er is een handig ezelsbruggetje voor. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 129 |
Mis niets
Daghoroscoop
Schorpioen

Jij komt tot de conclusie dat op het moment niks zinnigs uit je handen komt.…

» Naar de daghoroscopen