×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Slapeloze nachten? Kelly testte wietolie en hield de resultaten bij met de nieuwe Fitbit

Slapen met wietolie
12.03.2018 - Redactie

Santé's Kelly mocht de allernieuwste gadget van Fitbit testen: de Fitbit Ionic.


Over de Fitbit Ionic
De Fitbit Ionic heeft een strak en stoer design met touchscreen. De bandjes van Fitbit kunnen eventueel gewisseld worden voor leren bandjes of andere kleuren sportieve bandjes. De Ionic beschikt over geavanceerde GPS-tracking, geïntegreerde workouts, verbeterde hartslagmeting en is zelfs waterbestendig tot 50 meter diepte. Wat mij betreft is dat laatste ook een groot voordeel aangezien ik soms nog wel eens mijn vorige horloge vergat van mijn pols te halen voordat ik in de douche stapte of ging zwemmen.

Andere leuke snufjes op de Ionic:

 • Gevarieerde workout tracking: van zwemmen tot krachttraining en van hardlopen tot HIIT en zelfs een meditatie- en ademhalingssessie!
 • Opslag voor meer dan 300 muziektracks die aan een Bluetooth-apparaat gekoppeld kan worden.
 • Betalen met Fitbit Pay: dit kan tot nu toe alleen met credit- en debitkaarten van American Express, Mastercard en Visa.
 • Smartphone-notificaties (oproepen, appjes, afsraken en notificaties van apps)
 • En... Last but not least: een meerdaagse accuduur van maar liefst 4+ dagen.

Hoe ziet de app eruit?
De app installeer je heel simpel op je smartphone. Als je regelmatig synchroniseert zie je dat je horloge van alles registreert.

Op het startscherm zie je in één oogopslag het aantal stappen tot dat moment, het aantal gelopen kilometers, verbrandde calorieën en actieve minuten. Dat laatste meet hij aan de hand van je hartslag.

 

Hieronder zie je bijvoorbeeld hoe het horloge gedurende een dag mijn hartslag monitort. ’s Nachts is mijn rusthartslag heel laag, op zijn laagst is hij zelfs zo rond de 35 hartslagen per minuut (het laagste piekje). Mijn gemiddelde rusthartslag gedurende de dag is 54 slagen per minuut. ’s Avonds zie je de hoogste piek, dat is tijdens mijn training in de sportschool.

 

En slapen dan?
Naast het meten van het aantal stappen per dag, mijn hartslag en verbrandde calorieën, is er nog iets anders wat ik zo leuk vind aan Fitbit. En dat is dat hij ook je slaapcyclus meet.
Nu moet ik zeggen dat ik op zich niet een heel slechte slaper ben. Wel vrij licht. Ik word per nacht meerdere keren even wakker en kan veel woelen en draaien. Hierdoor word ik vaak wakker met het gevoel dat ik niet heel diep heb geslapen.

Dit zie ik dan ook dagelijks terug in mijn slaappatroon op de Fitbit app. Je ziet hieronder de rode piekjes, dat zijn de momenten dat ik wakker word.

 

Mijn vader verdiept zich al enige tijd in de wondere wereld van wietolie. Nadat hij dit de eerste paar keren zelf heeft gemaakt voor eigen gebruik, waren er steeds meer mensen die baat hadden bij zijn ‘druppeltjes’. In eerste instantie was ik er nogal sceptisch over. Bij dit soort dingen ben ik geneigd te zeggen: 'eerst zien, dan geloven'. Dus, zo gezegd, zo gedaan.

Mijn ouders zijn allebei op relatief jonge leeftijd mijn oma’s en opa verloren. Mede dit heeft ervoor gezorgd dat mijn vader zich meer is gaan verdiepen in de voordelen die wietolie biedt. Zo hebben bijvoorbeeld veel kankerpatiënten baat bij de symptoomverlichtende eigenschappen van wiet tegen hun ziekte. Wietolie schijnt een positieve invloed te kunnen hebben bij:

 • Misselijkheid en overgeven
 • Stemming, angst en stress
 • Verlichting van pijn
 • Slaapproblemen
 • Vermoeidheid
 • Hart- en bloedvaten
 • Seksueel functioneren
 • Spijsvertering
 • Jeuk, bescherming van de huid


Omdat ik zelf verder geen last heb van bovenstaande klachten wilde ik het gebruik puur testen om te kijken wat het zou doen met mijn slaappatroon. En zie hieronder de resultaten:

Als we deze resultaten vergelijk met de eerste resultaten hierboven, zie je echt aanzienlijk verschil. Vrijwel alle ‘piekjes’ gedurende de nacht zijn verdwenen. Oftewel: ik slaap gewoon aan één stuk door. Afgelopen weken heb ik gemiddeld 2 kleine druppeltjes olie per avond genomen, net voor het slapen gaan. Soms schoot ik wel eens uit met mijn pipet, dan merkte ik wel eens dat ik een beetje dizzy werd. Maar verder had ik daar geen last van.

Conclusie
Elke dag bekijk en synchroniseer ik mijn Fitbit app op mijn smartphone om o.a. mijn gemiddelde rusthartslag, het aantal stappen per dag, aantal verbrandde calorieën en mijn slaappatroon te analyseren.

Persoonlijk vind ik dat de wietolie een gunstig effect heeft op mijn slaappatroon. Ik werd meer uitgerust wakker en had ook echt daadwerkelijk het gevoel dat ik lekker had doorgeslapen. Echter, ik blijf een grote voorstander van 'doe wat werkt voor jou'. Wat voor mij werkt, hoeft zeker niet voor jou te werken. En dat is met ontzettend veel situaties. Probeer, test, analyseer en kijk hoe je jezelf erbij voelt.

Heb je vragen? Stuur gerust een mailtje! Dit kan naar marketing@publishing.audax.nl.

De Fitbit Ionic is voor 299 euro te bestellen bij Bol.com.

Tekst: Kelly Veerman

Gebruik je medicijnen? Overleg dan altijd met je arts voor je zelf wietolie probeert.

Wat vind je ervan?

Reacties

Afvallen doe je samen

Joyce (rechts) bereikte haar streefgewicht met de hulp van consulent Lydia. Wil je net als Joyce je weer energieker voelen en lekker in je vel zitten? Onder begeleiding behaal je de beste afslankresultaten en blijf je beter op gewicht. Lees verder

ADD herkennen

19.01.2019 - Veel mensen weten niet dat ze ADD hebben, omdat ze de symptomen niet herkennen. Dit zijn 5 typische eigenschappen die bij ADD horen. Lees verder

Donor worden: geven bij leven

17.01.2019 - Bij het woord ‘doneren’ denk je misschien meteen aan het Donorregister, maar je kunt ook veel voor iemand anders betekenen door tijdens je leven iets af te staan. Zelfs poep. Lees verder

Waarom gaat afvallen steeds moeilijker

14.01.2019 - Samen met Mieke Kosters helpen we je deze maand om je voornemen om strakker te worden waar te maken. Niet per se door gezonder te eten, maar door je gedrag te veranderen en gewoontes te creëren die je wél kunt volhouden. Lees verder

Slechte adem oplossingen

11.01.2019 - Een slechte adem kan je flink onzeker maken. Op deze manieren kom je er vanaf. Lees verder

Griep besmettelijk als je al beter bent?

10.01.2019 - Je voelt je weer een stuk beter na de griep. Betekent dat dat je je weer onder de mensen kunt begeven, of ben je nog steeds besmettelijk? Lees verder

Buiten adem

10.01.2019 - Neem je je ook iedere keer dat je hijgend een trap op loopt voor dat je echt vaker gaat sporten? Prima voornemen, maar het is helemaal niet gek dat je buiten adem raakt door traplopen. Lees verder

Koffie nachtrust leeftijd

09.01.2019 - Bij de meeste mensen heeft ’s ochtends een kop koffie (of twee) geen invloed op de nachtrust. Lees verder

Geen wilskracht om af te vallen

08.01.2019 - Samen met Mieke Kosters helpen we je deze maand om je voornemen om strakker te worden waar te maken. Niet per se door gezonder te eten, maar door je gedrag te veranderen en gewoontes te creëren die je wél kunt volhouden. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 130 |
Mis niets
Daghoroscoop
Steenbok

Jouw energie is vandaag prima in orde. Je kunt meer dan je ooit voor mogelijk…

» Naar de daghoroscopen