Placeholder

8 planten om in huis te halen

Deze planten hebben een positief effect op je gezondheid.

1. Vrouwentong (sanseveria)
Deze plant reguleert de luchtvochtigheid en dat heeft een positieve invloed op onder andere je huid, ogen en luchtwegen. De vrouwentong zet schadelijke stoffen namelijk om in zuurstof.

2. Zuilcactus
De zuilcactus is niet luchtzuiverend, wat vaak als voordeel wordt gezien van planten. Toch is dit type cactus gezond om in huis te halen. Deze cactus kan elektromagnetische golven opvangen en verminderen.

3. Pannenkoekenplant (Pilea peperomioides)
Een populaire plant. Het is niet de meest productieve luchtzuiveraar. Het zuiveringsgebied van de pannenkoekenplant is kleiner dan 10 m2. Maar het is zo’n leuke plant dat je er gerust een aantal in huis kunt zetten. De plant is ook makkelijk te stekken.

4. Peperomia
Alle bladeren hebben een luchtzuiverende werking, volgens onderzoek van NASA. Uit de aanvullende Wolverton's Clean Air studie blijkt dat Peperomia het niveau aan formaldehyde binnen met 47% vermindert. Formaldehyde is de stof die de lucht binnenshuis in de grootste concentraties aanwezig is.

5. Graslelie
Volgens de NASA haalt de graslelie met gemak 95% van benzeen, formaldehyde, koolmonoxide en nitraten uit de lucht. Daarna begint hij aan chemische stoffen die in tapijten, isolatiemateriaal, schoonmaakmiddelen en kopieerinkt zitten.

6. Potgerbera
Deze vrolijke bloemsoort zuivert trichloorethyleen en benzeen uit de lucht.

7. Krulvaren
De krulvaren is een klassieke plant en een ideale zuurstofleverancier. Ook heel geschikt om het kantoor een van een gezonder binnenklimaat te voorzien.

8. Spathiphyllum en klimop
Door NASA op de lijst gezet van meest luchtzuiverende woonplanten die er zijn.

Op zoek naar meer planteninspiratie? Kijk op Mooiwatplantendoen.nl.

Tekst: Mooiwatplantendoen.nl | Beeld: Shutterstock