Placeholder

4 gewoontes die je hooikoorts kunnen verergeren

De voorspelling is dat er eind van deze week veel pollen in de lucht zijn en dat betekent: hooikoortsklachten. Er zijn een aantal gewoontes die je in deze periode beter kunt aanpassen.

1. Je wast je haar niet iedere dag
Het is goed voor je haar om het niet iedere dag te wassen. Maar als je hooikoorts hebt, is het verstandig om dat tijdelijk wel te doen. Als je overdag buiten bent, kunnen er pollen in je haar belanden. Deze kunnen je hooikoortsklachten verergeren. Spoel je haar aan het einde van de dag even uit.

2. Je draagt je schoenen in huis
Vooral als je vloedbedekking of een kleed hebt, kunnen pollen daar makkelijk aan blijven 'plakken'. Houd je huis schoon en trek je schoenen bij de deur uit.

3. Je gooit je kleding op je slaapkamervloer
Het lijstje wordt voorspelbaar, je wilt pollen het liefst buitenhuis laten en ze zéker niet meenemen naar je slaapkamer. Gooi je kleding netjes in de wasmand.

4. Je laat de ramen de hele dag open
Je huis luchten is gezond. Om geen last te krijgen van hooikoorts kun je het best van tevoren het weerbericht checken. Een goed moment om alles open te zetten, is als het net gerend heeft. Er zijn dan minder pollen in de lucht.

Lees ook: 12 tips tegen hooikoorts

Beeld: Shutterstock