Zo kort zou je op het toilet moeten zitten

Zo kort zou je op het toilet moeten zitten

Soms heb je wat tijd voor jezelf nodig en stiekem is het toilet een prima plek om je even terug te trekken. Toch is het misschien niet de beste plek om lang te zitten.

Even scrollen op je telefoon en het is zo tien minuten later. Het echt gebruiken van het toilet zou niet zo lang mogen duren. Uit onderzoek blijkt dat je in 12 seconden een grote boodschap zou moeten lozen. ‘In het wild’ betekent snel poepen een grotere kans om te overleven. Ontlasting verspreidt een geur en dat kan vijanden aantrekken.

Lees ook:5 foods die constipatie kunnen veroorzaken

Aandrang

Je zou eigenlijk alleen naar het toilet moeten gaan als je de aandrang voelt. Stel het op dat moment niet uit. Een vaak gehoord advies is daarnaast om niet te lang op het toilet te blijven zitten. Het ontspannen van de anus in combinatie met de druk op je endeldarm kan het aambeien veroorzaken of aambeien verergeren.

Aambeien

Mensen die lezen op het toilet hebben vaker last van aambeien. Niet alle onderzoeken over dit onderwerp zijn eenduidig. Zorgt langer op het toilet zitten voor een grote kans op aambeien? Of zitten mensen met aambeien gemiddeld langer op het toilet omdat zij moeite hebben met de stoelgang?

Bron: Scienceofus, Volkskrant

Gerelateerde artikelen