Placeholder

Stop voedselverspilling met het boek Instock cooking

In het julinummer van Santé lees je een interview met Freke van Nimwegen. Ze is medeoprichter van restaurant Instock, dat kookt met producten die anders zouden worden weggegooid. Zelf ook bewuster worden en minder voedsel verspillen? Doe inspiratie op in het boek Instock Cooking.

Benieuwd naar het interview met Freke?

Het boek laat zien hoe je van producten die vaak in de prullenbak belanden toch iets lekkers kunt maken. Een halve komkommer, een overrijpe banaan; gooi het niet weg, maar maak er iets lekkers van. De recepten zijn van Lucas Jeffries (Instock), Samuel Levie, Yvette van Boven, Meneer Wateetons en Pepijn Schmeink.

Verder worden in het boek verschillende conserveringstechnieken uitgelegd. Haak je al bijna af bij het lezen van deze term? Niet nodig, dit boek maakt het makkelijk en toegankelijk. Leuk detail: het boek is gedrukt op stonepaper en is daardoor waterbestendig. Handig in de keuken.

Instock Cooking, Karakter Uitgevers, €19,99.

Meer over voedselverspilling
Koken voor één persoon zonder voedsel te verspillen
Minder voedselverspilling voor de vakantie
9 tips om minder voedsel te verspillen