Placeholder

Boost je geheugen

Je hoeft niet per se puzzels te maken om iets goeds voor je geheugen te doen. Kleine aanpassingen in je gewoontes kunnen al verschil maken.

Gebruik vaker pen en papier
Het is aantrekkelijk om aantekening uit te typen. Dat gaat sneller dan schrijven, maar schrijven heeft een belangrijk voordeel: het is beter voor je geheugen.

Deze bewering wordt onder andere ondersteund door onderzoeken waaruit blijkt dat studenten die aantekeningen maken met pen en papier beter scoren dan studenten die digitaal aantekeningen maken.

5 manieren om meer te schrijven

1. Maak een to do-lijst
Begin je dag door je to do-lijst uit te schrijven op papier.

2. Gebruik een papieren agenda
Een papieren agenda synchroniseert niet automatisch met je computer, maar door je afspraken met de hand te noteren, onthoud je ze beter.

3. Stuur eens een kaart
Verras eens iemand met een handgeschreven verjaardagskaart of bedankkaart. Het is leuk om fysieke post te ontvangen.

4. Doodle
Krabbel tijdens een telefoongesprek of een vergadering op een papier. Ben je bang dat anderen denken dat je niet oplet? Uit onderzoek blijkt dat het je helpt om informatie op te slaan.

5. Houd een dagboek bij
Heb je vroeger dagboeken vol geschreven? Met deze tips pak je het schrijven weer op. Het levert je verschillende voordelen op. Ben jij geen type om een uitgebreid dagboek bij te houden. Dit zijn de leukste dagboeken die je wel kunt bijhouden.

Lees ook: 10 tips om je hersenen fit te houden

Beeld: Shutterstock | Bron: Huffingtonpost