Placeholder

Tip van Marianne Timmer: Thuis koken

Santé is medesubsponsor van Team Continu: het schaatsteam onder leiding van Marianne Timmer. Marianne deelt iedere dag een tip om fit te blijven met Santé. Vandaag vertelt Marianne over thuis koken.

Marianne: 'Schaatsen is mijn werk, mijn hobby, mijn passie, maar ook koken vind ik heerlijk om te doen. Het is voor mij een vorm van ontspanning. Thuis heb ik ook een prachtig kookeiland tot mijn beschikking, dat maakt het voor mij extra leuk om een maaltijd te bereiden.

Gezonde voeding is belangrijk om beter van de trainingen te herstellen. Natuurlijk wordt er ook wel eens ongezond gegeten. Niets menselijks is ons vreemd. Een patatje, een glas wijn, snoep, snacks: wie lust dat nou niet?

Af en toe kan het geen kwaad, maar je moet het niet te vaak doen. Mijn vetpercentage schommelt rond de 22%, hetgeen gemiddeld is voor een vrouw van mijn leeftijd. Met een lager percentage voel ik me minder fit. In de wintermaanden ben ik meer afgetraind dan in de zomer. Dat zie ik vooral in mijn benen: die zijn in de zomer aanzienlijk dikker. Maar wanneer de eerste wedstrijden in de winter eraan zitten te komen en mijn lichaam raceklaar gemaakt is, zijn ze weer zoals ze horen te zijn.'

Tip gemist? Lees alle tips van Marianne Timmer terug.

Bron: Leef je fit – Marianne Timmer