Placeholder

82 manieren om een paar pondjes te verliezen

Diëten werken bijna nooit, maar hoe komt dat? Vaak willen we te veel in één keer afvallen. Met deze tips lukt het je wel om (een beetje) gewicht kwijt te raken.

1. Stop met sporten om af te vallen
Uit onderzoek van de University of California blijkt dat mensen die sporten om slank te worden, onbewust meer compenseren: ze eten bijvoorbeeld een boterham meer en bewegen minder gedurende de dag.

2. Drink water voor het eten
Onderzoek van de University of Birmingham wijst uit dat een half uur voor de maaltijd een halve liter water drinken kan helpen bij afvallen. Water geeft je een vol gevoel waardoor je minder behoefte hebt om een tweede keer op te scheppen.

3. Eet een ijsblokje als tussendoortje
Een ijsblokje bevat geen calorieën, maar laat je lichaam wel calorieën verbranden, zegt Brian Weiner, professor aan de Robert Wood Johnson Medical School. Volgens Weiner verbrand je 160 calorieën per liter ijsblokjes, doordat je lichaam moeite moet doen het koude ijs te verwerken.

4. Kijk niet in de spiegel
Door minder met je uiterlijk bezig te zijn, is het makkelijker om minder te eten en dus af te slanken, blijkt uit een publicatie in het Journal of Experimental Social Psychology. Hang dus een kleine spiegel op ooghoogte en doe de lange spiegel weg.

5. Minder alcohol
Alcohol is killing voor de lijn. Dit komt mede doordat te veel alcohol je metabolisme vertraagt. Hierdoor zet je lichaam energie om in vet. Tegelijkertijd krijg je meer trek in eten. Probeer daarom niet meer dan één glas te drinken per dag.

Benieuwd naar de andere 77 tips? We delen ze helaas niet allemaal op onze website. De rest van de tips vind je vanaf pagina 10 in het novembernummer van Santé. Je kunt Santé ook online bestellen.

Beeld: Shutterstock