Placeholder

6 dingen die je kunt maken in je blender

Maak jij alleen af en toe een smoothie, of staat je blender al een tijd stof te vangen achterin de kast? Tijd om je blender weer tevoorschijn te halen.

1. Gemalen koffiebonen
Heerlijk, koffie van verse bonen, maar hoe krijg je ze gemalen als je daar geen machine voor hebt? Simpel, de blender werkt ook.

2. Pesto
Pesto maken gaat heel makkelijk in de blender: neem 30 gram Parmezaanse kaas, 30 gram basilicum, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten, een teen knoflook, een mespunt zout en 75 milliliter extra vergine olfijolie. In de blender en blenden maar.

Zin in iets anders? Dit zijn drie heerlijke variaties op pesto.

3. Pastasaus
Kook de groenten, gooi de groenten met wat kruiden in de blender en je maakt zelf heerlijke pastasaus. Je kunt ook overgebleven groenten pureren en het vervolgens in porties invriezen. Gepureerde groenten zijn echt niet alleen voor kinderen.

4. Slagroom
Slagroom kloppen hoeft je geen lamme arm te bezorgen, met de blender heb je zo de slagroom tot de perfecte dikte geklopt.

5. Soep
Geef je de voorkeur aan een gladde soep? Dan kun je de soep blenden. Let wel op of jouw blenderkan geschikt is voor warme ingrediënten.

6. Bloemkoolrijst
Heerlijk om te gebruiken als vervanging voor couscous. Lees hier hoe je bloemkoolrijst maakt. Je kunt er zelfs een gezonde pizzabodem van maken.

Punt van aandacht
Let op hoe krachtig jouw blender is, je wilt de mesjes niet bot maken. In sommige blenders kun je zelfs ijs crushen, terwijl andere blenders al moeite hebben met harde groenten.

Wil je een blender kopen?
Dit zijn drie dingen waar je op kunt letten bij de keuze van een blender.

Lees ook
> Blenderrecepten van Allerhande
> Recept voor blendercheesecake, uitgetest door Dailylin

Beeld: Shutterstock