Placeholder

5 tips om meer uit je voeding te halen

Gezonde ingrediënten kopen, is één ding. Door ze op de juiste manier te bewaren of bereiden, kun je nog meer voordeel halen uit de voedingsstoffen.

1. Laat noten en zaden weken
Sommige noten en zaden worden makkelijker te verteren nadat ze een nachtje geweekt zijn. De volgende dag kun je de noten afspoelen en drogen. De noten zijn dan nog tot drie dagen houdbaar in de koelkast. Waarom zou je noten weken? Dat wordt heel duidelijk uitgelegd in dit artikel.

2. Bak knoflook niet te lang mee
Knoflook verliest gezonde voedingsstoffen door verhitting. Bak de knoflook dus eens niet mee vanaf het begin, maar bereid het pas tien minuten voordat  je maaltijd klaar is. Voor uien geldt hetzelfde, rauw zijn ze gezonder. Vind je dat niet lekker? Dan kun je ze het best zo min mogelijk verhitten.

Wist je dat oude knoflook gezonder is?

3. Schil je groenten niet
Schil je aubergine niet, de schil is rijk aan antioxidanten. De schil van komkommer bevat juist mineralen die goed zijn voor je huid en haar. Bij de courgette zitten veel voedingsstoffen in de schil, dus ook die schil je liever niet.

4. Bewaar tomaten op kamertemperatuur
Op kamertemperatuur rijpt de tomaat door, waardoor er meer van antioxidant lycopeen wordt aangemaakt.

5. Durf te kiezen voor diepvriesgroenten
Diepvriesgroenten worden ingevroren nadat ze rijp geplukt zijn. Na het invriezen blijven alle voedingsstoffen goed bewaard.

Beeld: Shutterstock