Placeholder

27 tips voor een supersexy zomerfiguur

Nog snel in shape raken voor je op vakantie gaat? Met deze tips en tricks is dat geen probleem. Laat die zon maar komen!

1. Beweeg elke dag meer
Je hoeft jezelf niet per se uit te dagen met een dertig-dagenchallenge.MAar het is wel goed om dagelijks oefeningen te doen en de frequentie geleidelijk op te voeren. Begin bijvoorbeeld met squats. Hiermee train je niet alleen je bovenbenen en hamstrings, je krijgt er ook strakkere billen van. Personal trainer Koen Bakker: 'Start met 45 keer squatten en verdeel ze over de dag: 's ochtends tien, 's middags vijftien en 's avonds twintig. Voer elke dag het aantal squats op.' Hoe maak je de perfecte squat? Lees de rest van tip 1 in Santé.

2. Drink genoeg
Wie genoeg drinkt, snoept en snackt minder. Dat komt doordat ons brein honger soms verwart met dorst. En wist je dat een vochttekort van één procent je al snel tien procent van je energie kost? Voorkom een energiedip – die vaak leidt tot gedachteloos snacken – en houd je vochtniveau op peil. Aanbevolen wordt om dagelijks minstens zeven grote glazen water te drinken. Drink een glas water twintig minuten voor en na elke maaltijd. Lees ook: Genoeg water drinken: zo doe je dat

Lees de rest van het artikel in de Santé van juli. Blader naar pagina 14.

Beeld: Shutterstock