flossen

Wanneer kun je het beste flossen: voor of na het tandenpoetsen?

Wat is nu het beste moment om te flossen? Doe je dat nu voor het tandenpoetsen of juist erna? De meningen over deze kwestie zijn nogal verdeeld.

Voor het tandenpoetsen

Wanneer je eerst flost, voorkom je dat je het vergeet of na het tandenpoetsen te laks bent om te flossen of stoken. Je maakt de tandplak alvast los, zodat de fluoride daarna extra goed zijn werk kan doen tussen je tanden. Of niet?

Lees ook: ‘Last van tandpijn? Hier kan het door komen

Na het tandenpoetsen

Er zijn ook tegengeluiden, zoals: door pas na het tandenpoetsen te flossen, verplaats je de tandpasta naar de ruimtes tussen je tanden en kiezen en dat zou juist effectief zijn.

Hoe zit het?

Afhankelijk van aan wie je het vraagt, kan het antwoord verschillen. Het belangrijkst is dát je flost. Floss je normaal voor het poetsen, maar ben je het vergeten, dan kun je het beter na het poetsen doen dan dat je het overslaat. Tandplak en bacteriën verzamelen zich tussen je tanden. Door iedere dag te flossen, voorkom je dat ze zich opbouwen en houd je je gebit schoon, gezond en verzorgd.

Tekst Santé, beeld Gettyimages

Favoriet van de redactie

Heb je koude rillingen van de griep? Kies dan de best beoordeelde Auronic’s flanellen elektrische deken. Drie warmtestanden, veilig met oververhittingsbeveiliging en na 180 minuten schakelt hij vanzelf uit. Perfect voor bed of bank. Wat wil je nog meer? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Gerelateerde artikelen