Placeholder

Hoe slecht zijn jouw slechte gewoontes?

Misschien valt het best mee.

Gewoonte 1: Je gezicht niet reinigen voor je gaat slapen
Zelfs als je geen make-up draagt, is het beter om je gezicht te reinigen voor je gaat slapen. Gedurende dag belandt er ongemerkt viezigheid op je gezicht. 's Nachts herstelt je huid zich en dat gaat het best als je huid schoon is. Door te slapen met make-up op  kun je last van huidirritaties krijgen.

Gewoonte 2: Niet flossen of tandenstoken
Met je tandenborstel kun je niet goed tussen je tanden en kiezen poetsen. Door te flossen of stoken, verklein je de kans op tandvleesproblemen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een gezond gebit goed is voor je algehele gezondheid.

Gewoonte 3: Nachtrust inleveren als je het druk hebt
Hoewel het misschien verleidelijk is, is het een slecht idee om korter te slapen wanneer je het druk hebt. Terwijl je slaapt, herstelt je lichaam zich, waardoor je er de volgende dag weer fris tegenaan kunt. Daarnaast is genoeg slapen onder andere goed voor je humeur, voorkomt het dat je aankomt en is het goed voor je weerstand.

Gewoonte 4: Nagelbijten
Nagelbijten verhoogt het risico op infecties aan het nagelbed of de velletjes rondom de nagels. Nagelbijten kan leiden tot wratten of een kalknagel en je brengt bacteriën van je handen steeds opnieuw in je mond. Toch willen de meeste mensen vooral stoppen met nagelbijten omdat ze afgekloven nagels niet mooi vinden.

Gewoonte 5: Geen dagcrème met spf gebruiken
Zelfs als de zon niet zichtbaar schijnt, zou je moeten smeren met een crème met een factor. Vergeet je nek en handen niet. Je zult jezelf later dankbaar zijn.

Gewoonte 6: Je bed niet vaak genoeg verschonen
Je bed verschonen is een van de vervelendste klusjes in huis. Toch kun je het beter niet te lang uitstellen. Iedere week verlies je ongeveer 14 gram huidcellen, waarvan een groot deel in bed. Daarnaast is je bed een fijne plek voor huismijt, huismijt gedijt goed op warme vochtige plekken. Huismijt kan een allergische reactie uitlokken, met name bij mensen die last hebben van astma, eczeem of hooikoorts. Wat kun je doen om je bed zo schoon mogelijk te houden?

Gewoonte 7: Geen nee durven zeggen
Het is heel attent dat je anderen uit de brand wilt helpen, maar soms moet je aan jezelf denken. Het is moeilijk om nee te zeggen, maar wel belangrijk. Lees onze tips om nee te zeggen. Onthoud: wanneer je nee zegt tegen iemand anders zeg je waarschijnlijk ja tegen jezelf. Iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig, dat maakt je geen slechte moeder, partner of vriendin.

Gewoonte 8: Even snel eten of op de bank eten
Een vrij onschuldige gewoonte, al zou het er wel voor kunnen zorgen dat je sneller te veel eet. Je kunt beter de tijd nemen voor je maaltijd en je bewust zijn van wat je eet in plaats van gedachteloos je eten naar binnen te schuiven. Lees meer over bewust eten.

Wat is jouw slechte gewoonte?

Beeld: Shutterstock