×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

10 producten die je gewoon kunt invriezen

Welke producten kan ik invriezen?
23.02.2017 - Redactie

Naast groenten, saus en brood kun je veel meer invriezen.


1. Gember
Door de sterke smaak van gember heb je er meestal niet veel van nodig. Bewaar een stukje gember in je vriezer en rasp er wanneer je het nodig hebt een stukje vanaf.

2. Noten
Ze blijven lang knapperig als je ze in de vriezer bewaart.

3. Kruiden
Vooral stevige kruiden zoals rozemarijn en tijm blijven mooi als je ze invriest. Kwetsbare kruiden zoals peterselie en basilicum kunnen minder goed tegen de vriezer. In sommige gevallen blijft ze smaak wel goed, maar zullen de blaadjes er wel wat nat en verlept uitzien.

4. Kaas
De smaak van kaas gaat achteruit wanneer je het invriest. Vries dus liever geen heel stuk kaas in. Een zakje geraspte kaas lijdt er minder onder wanneer je het invriest.

5. Bananen
Vries wat rijpe bananen in, heerlijk in een smoothie of een bananenbrood. Bekijk ons recept voor bananenbrood.

6. Wijn
Giet het laatste restje wijn of champgne in een ijsblokjesvorm of-zak. Hiermee heb je de volgende keer in no time een niet gekoelde wijn koud en het is erg handig voor pastasauzen waarin een beetje wijn nodig is.

7. Roomboter
Handig wanneer je maar de helft gebruikt. Zelfgemaakte kruidenboter kun je ook invriezen.

8. Koekjesdeeg
Vries koekjesdeeg in zodat je wanneer je wilt verse koekjes kunt maken. Als je het deeg in porties invriest, hoef je het niet vantevoren te ontdooien, leg ze gewoon iets langer in de oven.

9. Eiwit en eigeel
Ei in de schaal kun je niet invriezen. Los eiwit of eigeel is geen probleem (en erg handig voor recepten waarbij je maar één deel nodig hebt). Eigeel verandert van structuur door het invriezen. Dat voorkom je door 6 gram suiker of zout toe te voegen pet 100 gram eigeel. Door suiker/zout wordt het vriespunt lager, waardoor de structuur van eigeel minder aangetast wordt. Lees meer.

10. Kliekjes
Vries kliekjes in. Handig, want zo heb je meteen een snelle maaltijd bij de hand voor een drukke dag. Gerechten waar veel zuivel inzit, kunnen gaan schiften na het invriezen.

Tip
Koop labels zodat je diepvriesbakjes en -zakjes kunt labelen met de datum en wat erin zit.

Meer weten over gezonde producten invriezen? Lees in het maartnummer het artikel Het ideale healthfood komt uit de vriezer.

Wat vries jij allemaal in?

Lees ook

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Daghoroscoop
Stier

Het lijkt wel of je altijd hard moet werken. Of zou het zo zijn, dat je gewoon…

» Naar de daghoroscopen

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze
tips en artikelen over een gezond, gelukkig, fit, mooi en
lekker leven. En mis geen enkele Klik & Win!