Placeholder

Leven met vaginisme

In Nederland hebben ongeveer 150.000 vrouwen de diagnose vaginisme. Toch blijft het een lastig onderwerp om openlijk over te praten. Andrea brengt daar hopelijk verandering in met haar nieuwe videoplatform.

De 150.000 vrouwen die de diagnose vaginisme hebben gekregen, zijn slechts het topje van de ijsberg. Voor hen en meer vrouwen is seks hebben onmogelijk en kinderen krijgen wordt een stuk lastiger. Vaginisme is te behandelen door een seksuoloog en/of bekkenbodemspecialist, maar vrouwen moeten wel zelf de stap durven te nemen om hulp in te schakelen.

Andrea kwam een paar jaar geleden in aanraking met vaginisme. Ze hoorde steeds meer verhalen van andere vrouwen en werd daardoor geraakt. De vrouwen schamen zich vaak en er heerst veel onbegrip, waardoor vrouwen geen hulp durven in te schakelen.

Met het videoplatform Levenmetvaginisme.nl geeft Andrea het taboe een gezicht. Verschillende vrouwen vertellen hun verhaal. Andrea hoopt dat verhalen nog meer verhalen uitlokken en het taboe doorbroken kan worden.

Beeld: Shutterstock