Placeholder

Minder eten en toch een verzadigd gevoel

Heb je nog steeds trek nadat je je bord leeg hebt? Dan is het tijd om je maaltijden en eetgewoontes onder de loep te nemen. Met deze tips eet je minder en voel je je toch verzadigd.

Tip 1: Neem je maaltijden onder de loep
Na een gezonde en gebalanceerde maaltijd zul je sneller vol zitten. Dat betekent dat je maaltijd een gezonde balans tussen koolhydraten, vezels, proteïnen en gezonde vetten moet bevatten. Afwisseling op je bord is dus belangrijk.

Tip 2: Drink eerst een glas water
Honger en dorst worden vaak met elkaar verward. Drink voor het eten een glas water om je sneller vol te voelen. Deze truc kun je ook gebruiken als je trek hebt in een tussendoortje: drink eerst een glas water en het zal makkelijker zijn om minder te snaaien.

Tip 3: Voeg chiazaadjes toe
Chiazaadjes zijn klein en hebben geen uitgesproken smaak. Je kunt ze toevoegen aan je eten zonder dat het veel effect heeft op de smaak. Waarom zou je dat doen? Voor de voedingswaarde: een eetlepel chiazaad bevat 2 gram proteïne en bijna 5 gram vezels.

Tip 4: Eet langzamer
Probeer bij iedere hap van je eten te genieten. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat je hersenen het signaal doorkrijgen dat je vol zit. Als je binnen 10 minuten je bord leeg hebt, komt dat signaal altijd te laat binnen. Lees ook onze tips om bewuster te eten.

Tip 5: Gebruik kruiden
Kruiden zijn gezond, lekker en uit onderzoek blijkt dat ze ervoor zorgen dat je sneller vol zit. Gebruik dus gerust nog wat extra kruiden. Een ander voordeel is dat kruiden veel smaak aan je eten geven, waardoor je minder zout als smaakmaker nodig hebt.

Bron: Shape | Beeld: Shutterstock