wat is een zomerdip

Bestaat er zoiets als een zomerdip?

Iedereen kent het bestaan van de winterdip. Maar een zomerdip, bestaat dat eigenlijk ook? Je leest het hier…

Veranderingen in het seizoen
De zomerdip komt het meest voor bij vrouwen tussen de 20 en 40 jaar, maar kan in principe iedereen treffen. In sommige gevallen is er sprake van genetische aanleg, maar ook de hitte, het feit dat iedereen op vakantie is behalve jij, of een ander ritme kunnen zorgen voor een dip in de zomer.

Niet iedereen wordt vrolijk van langere dagen en de zon…
– Als je relatie- of familieproblemen hebt, kan het vervelend zijn om in de vakantie extra tijd met hen door te brengen.
– De lange, warme avonden vragen om terrasjes en parkhangen, maar als je niemand hebt met wie je dat kunt doen, kun je je behoorlijk eenzaam voelen en kan je zelfvertrouwen een deuk oplopen.
– Sommige vrouwen zijn erg onzeker over hun lichaam. Blote armen, benen en bikini’s versterken de dip.

Wat kun je doen tegen een zomerdip?

Voor iedereen is zomer iets anders
Als jij geniet van binnen series kijken terwijl het buiten mooi weer is, is daar niets mis mee en je hoeft je er zeker niet slecht over te voelen.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Pas je vakantie aan op je gevoel
Heb je last van een zomerdip? Ga op vakantie naar een plek waar je er misschien minder last van hebt. Is je dip echt heel erg? Dan past vakantie in een ander seizoen misschien beter bij jou.

Werk aan je zelfvertrouwen
Een spijkerbroek is niet echt comfortabel in de hitte. Zet die onzekerheid opzij en ga lekker met blote benen over straat. De meeste mensen zijn veel te druk met zichzelf om te letten op jouw benen (waar hoogstwaarschijnlijk niets mis mee is!).